Kapat
Türkçe English

Altar Kurulumu


 

Altar, kabaca bir cadının uygulamalarını yaptığı kendine özel enerjisi olan kişisel bir alandır. Bazı cadılar altarlarını sadece kullanacakları zaman kurup bir kutu içinde saklamayı tercih ederler. Bunun nedeni meraklı gözlerden (ve ellerden) altar malzemelerinin enerjisini korumak. İsteğimizin dışında kimse malzemelerimize müdahale etmemeli. Nesnelerin temastan, sözlerden, hatta bakışlardan etkilendiği üzerine bilimsel çalışmalar vardır. Böyle bir durumun olmayacağı bir yerde altar kuruyorsanız sabit bir altar kurup keyfini çıkartabilirsiniz.

Geleneksel altarda temel malzemeler ve onların sembolize ettikleri elementler ve her birinin altarda özel bir konumlandırması vardır. En yaygın kullanımlarının yanı sıra farklı geleneklerdeki kullanımları da belirtmeye çalışacağım.

Altar kendisi toprak elementini temsil ettiğinden kuzeye kurulur. Kuzeye kurulmasının bir diğer nedeni, ritüellerin çoğunun kuzeyden başlamasıdır. Ancak bir yöne, bir elemente, özel bir amaç için çalışma yapacaksanız ilgili yöne altarınızı kurabilirsiniz.

Altarda olması gereken malzemeler:

Tanrı-Tanrıça Formu ve Mumları: Heykel olarak veya resim olarak bulundurabilirsiniz. Adandığınız bir Tanrı/Tanrıça varsa onların heykellerini koyabilir veya genel olarak Tanrıça için gebe veya herhangi bir dişilik/bereket sembolü taşıyan bir figür; Tanrı için de boynuz gibi eril bir sembol taşıyan figür kullanılabilir. Kimi takipçiler Tanrı ve Tanrıça için sadece heykel; kimileri sadece mum; kimileri de her ikisini kullanıyor. Ben her ikisini de bulundurma taraftarıyım. Çünkü elementler için de hem nesne hem mum kullanıyoruz ve bunun da ayrı bir nedeni var. Mum olarak Tanrı için altın (veya siyah), Tanrıça için gümüş (veya beyaz) renk kullanılır. Heykellerin hemen yanına yerleştirilir. Tanrı figürü ve mumu sağa; altarın en üst ucuna yerleştirilir. Tanrıça figürü ve mumu sola altarın en üst ucuna yerleştirilir. Yaygın olarak bu şekilde kullanılsa da bazı kişiler Tanrı için sol, Tanrıça için sağ kısmı kullanıyor.

Mum: Yukarıda bahsettiğimiz gibi Tanrı ve Tanrıça için altın ve gümüş renk mum kullandık. Dört elementimiz için de dört ayrı mum kullanacağız. Ateş için kırmızı, toprak için yeşil, hava için sarı, su için mavi. Toprak kuzeyde; su batıda; ateş güneyde; hava doğuda olacak şekilde yerleştirilir.

Kadeh: Su elementini temsil eder. Aynı zamanda şekil olarak vajinayla ilişkilendirilir ve bereketi temsil eder. Altarda batıda yer alır.

Kâse: Aynı şekilde su ve bereket temsilcisidir. Kadehin hemen yanında bulunur. Yapılan ritüele göre içine su, yağ, bitki vs konabilir. Birden fazla kâse de kullanılabilir. Genellikle iki kase kullanılır birinde su birinde tuz olur. Tuz kasesi toprak yönüne de konur.

Tütsülük/Tütsü: Havayı temsil ederler. Altarın doğusunda yer alır. Tütsü bazı kişiler tarafından ateş ile de ilişkilendirilir.

Kazan: Dişiliği temsil ettiğinden sol tarafa (batıya) yerleştirilir. Kazan ritüel içeriğine göre farklı kullanıma sahip olabilir. Tütsülük olarak ya da su kabı olarak kullanıldığında yeri de değiştirilebilir.

Athame: Athame iki taraflı bir bıçaktır. Kesme işlemi için kullanılmazlar. Siyah veya koyu renk saplıdır. Athame havayı temsil eder. Doğuya tütsülerin yanına yerleştirilir. Bazı kişiler athameyi ateş ile de ilişkilendirir.

Değnek: Güneye yerleştirilir. Ateşi sembolize eder. Bazı kişiler hava ile ilişkilendirir.

Pentacle/Altar Plakası: Toprağı temsil eder. Altarın kuzeyde olduğu varsayılırsa tam ortaya hafif yukarı doğru yerleştirilir.

Zil: Havayı temsil eder. Doğu tarafına konur. Genellikle ritüellere giriş ve çıkışlarda kullanılır.

Süpürge: Temizlik ve negatif enerjiyi defetme amacıyla kullanılır. Ritüel öncesinde ve sonrasında kullanılır altar düzeneğinin içinde değil yanında olur.

Altar Örtüsü: Ritüele uygun olarak çeşitli renklerde kullanılır. Genel olarak siyah veya beyaz rengi tercih edilir.

Gölgeler Kitabı: Kendi oluşturacağınız; içerisine büyü tarifi, ritüel uygulamaları, taşların/bitkilerin majikal güçleri, karışımlar, notlar vb. yazacağınız bir defterdir. Güneyde yani ritüel çalışmanızı yaparken hemen önünüzde durur.

Temel altar malzemeleri bu şekilde olmakla beraber altarınızda çalıştıkça kullandığınız nesneler de çoğalacaktır.

Altara doğal taşlar(kuzey), tüyler (doğu), deniz kabukları (batı), havan (kuzey), yağlar(güney), boline (güney) vb de konur.

Sabbat ritüellerinde uygun dekorlarla süslenir. Geleneksel bir cadı altarı bu şekildedir ancak bireysel çalışan herhangi bir pagan veya okültist farklı şekilde de kullanabilir.

Altarınızı her kullanımdan sonra kaldırıyorsanız bir de altar kutusuna ihtiyacınız olacaktır. Sabit bir altarınız varsa da altar için uygun bir masa ayarlamanız gerekir. Sunağınızda kullandığınız her şeyin sadece size ait ve sadece o iş kullanılması gerekmektedir. Malzemeleri mümkün olduğunda kendiniz yapın dense de bir malzemenin estetik olarak hoşunuza gitmesi ve yolunuza uygun olarak işlenmesi enerjisini çok daha fazla arttıracaktır. Bu nedenle sahibini tanıdığınız, bu konularda bilgili ve malzeme konusunda güvenebileceğiniz okült marketlerden sipariş vermenizi öneririm.


occultway.com © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!